مرکز جهاد کشاورزی حکم آباد
علمی،آموزشی،اطلاع رسانی

زمان و میزان مناسب استفاده از روغن ولک خواص درمانی هندوانه خواص پرتقال میوه نوروزی...... (ثروتمند بودن دلیلی قطعی بر بخشندگی نیست) دیگر نگران نباشید کود و سم غیر شیمیایی در راه بازار است...... جدید ترین عناوین خبری دنیای کشاورزی بیشتر در مورد دمنوش ها بدانید.... کمک 10 هزار میلیارد ریالی جهت آبیاری تحت فشار با رعایت این عوامل دیگه از شر پسیل راحت میشین..... چگونه عسل طبیی را بشناسیم در مورد پسته بیشتر بدانیم کوچکترین هندوانه جهان درمان فوری سرما خوردگی نگاه به زندگی....... خواص دارویی زیره سیاه روزهای خوب خواهد آمد..........؟؟؟؟ تقویم باغی خواص دارویی پیاز یا بهتر بگم داروخانه کامل بخونید ضرر نمی کنید


خواص پرتقال میوه نوروزی......
     
 
 
«پرتقال جسم احساسی شما را تقویت کرده و به شما احساس لذت، سلامت و شادی می‌بخشد.»

 
کیست که از خوردن یک پرتقال خوشمزه و آبدار لذت نمی‌برد؟ این میوه در میان ورزشکاران بسیار محبوب است زیرا به سرعت سطح انرژی را بالا می‌برد.

 
۱۳ فایده پرتقال                
   
 
۱. به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند. پرتقال سرشار از لیموناد مرکبات است که نشان داده است با انواع مختلفی از سرطان از جمله سرطان پوست، ریه، سینه، معده و روده مقابله می‌کند.

 
۲. از بیماری‌های کلیوی جلوگیری می‌کند. نوشیدن منظم آب‌پرتقال از بیماری‌های کلیوی پیشگیری کرده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهد.

 
نکته: آب میوه را به تعادل مصرف کنید. محتوای بالای قند موجود در آبمیوه می‌تواند موجب پوسیدگی دندان‌ها شده و محتوای بالای اسیدی آن مینای دندان را از بین می‌برد.

 
۳. خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می‌دهد. براساس دو تحقیقی که در ژاپن انجام گرفته است، خوردن پرتقال سرطان کبد را کاهش می‌دهد. این می‌تواند به علت ویتامین A بالای آن باشد که به کاروتینوئید معروف است.

 
۴. کلسترول را پایین می‌آورد. ازآنجاکه پرتقال سرشار از فیبر محلول است، به پایین آوردن کلسترول کمک می‌کند.

 
۵. سلامت قلب را تقویت می‌کند. پرتقال سرشار از پتاسیم است، یک ماده معدنی الکترولیتی که مسئول کمک به عملکرد بهتر قلب است. وقتی سطح پتاسیم در بدن پایین بیاید،  ضربان قلبتان دچار مشکل خواهد شد.

 
۶. خطر بیماری را کاهش می‌دهد. پرتقال سرشار از ویتامین C است که با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد از سلول‌ها مراقبت می‌کند. رادیکال‌های آزاد موجب بیماری‌های مزمنی مثل سرطان و بیماری قلبی می‌شود.

 
۷. با عفونت‌های ویروسی مقابله می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که سطح بالای پلی‌فنول‌ها در پرتقال دربرابر بیماری‌های ویروسی محافظت می‌کنند.

 
۸. یبوست را برطرف می‌کند. پرتقال سرشار از فیبر است که مایعات گوارشی را تحریک کرده و یبوست را از بین می‌برد.

 
۹. به تقویت بینایی کمک می‌کند. پرتقال سرشار از ترکیبات کاروتینوئید است که به ویتامین A تبدیل می‌شوند و به بینایی کمک می‌کند.

 
۱۰. فشارخون بالا را تنظیم می‌کند. فلاوونوئید هسپریدین موجود در پرتقال به تنظیم فشارخون بالا کمک کرده و منیزیم موجود در آن به حفظ فشارخون کمک می‌کند.

 
۱۱. از پوست محافظت می‌کند. پرتقال سرشار از بتا-کاروتن است که آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی بوده و از سلول‌ها در برابر تحریب محافظت می‌کند که این هم از پوست دربرابر رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و آثار پیری را از بین می‌برد.

 
۱۲. پرتقال بدن را قلیایی می‌کند. بااینکه پرتقال قبل از هضم اسیدی است، حاوی بسیاری موادمعدنی قلیایی است که متوازن کردن بدن بعد از هضم آن کمک می‌کند. در این مورد شبیه به لیمو است که یکی از قلیایی‌ترین میوه‌های موجود است.
 
 
۱۳. حاوی کربوهیدرات هوشمند است. پرتقال مثل سایر میوه‌ها حاوی قندهای ساده است اما پرتقال شاخص گلیسمی ۴۰ دارد. هرچه کمتر از ۵۵ پایین خوانده می‌شود. این یعنی اگر مقدار خیلی زیادی در یک زمان مصرف نکنید، قند خونتان را بی اندازه بالا نمی‌برد و مشکلی برای انسولین یا اضافه‌وزن برایتان ایجاد نمی‌کند.

 
پرتقال فواید بسیار زیادی دارد که آن را به یک ماده‌ مقوی تبدیل می‌کند. سرشار از موادمغذی مثل ویتامین C، ویتامین A، کلسیم، پتاسیم و پکتین می‌باشد.
 
واقعیت‌های جالب درمورد پرتقال:
 
• پرتقال محبوب‌ترین مرکبات در سراسر جهان است.
• بیشترین پرتقال جهان در برزیل تولید می‌شود.
• هرساله حدود ۲۵ میلیارد پرتقال در امریکا تولید می‌شود.
• در قرن هجدهم، دریانوردان بریتانیایی، برای پیشگیری از کمبود ویتامین C در کشتی پرتقال حمل می‌کردند.
• در زمان ملکه ویکتوریا، در انگلستان پرتقال به عنوان هدیه کریسمس هدیه داده می‌شد.
• دو مارک معروف پرتقال، پرتقال والنسیا و پرتقال ناول است. 
• پرتقال سومین طعم‌دهنده میوه‌ای محبوب بعد از شکلات و وانیل در جهان است.

 
 
تاریخچه پرتقال
 
- پرتقال در ابتدا در آسیای جنوب‌شرقی، هند شمالی و جنوب چین کاشته شده و حدود ۲۵۰۰ قبل از میلاد مسیح برای اولین بار برداشت شده است.
- در قرن یکم بعد از میلاد، رومی‌ها درختان جوان پرتقال را از هند به روم آوردند. در قرن یکم بعد از میلاد بود که پرتقال در افریقا شروع به رشد نمود.
- کریستف کلمب بذر پرتقال را در ۱۴۹۳ به جزایر قناری اسپانیا برده و در آنجا کاشت. تا ۱۵۱۸، پاناما و مکزیک هم با پرتقال آشنا شده بودند و کمی بعد برزیل شروع به کاشت پرتقال نمود.
- اولین درختان پرتقال امریکا در ۱۵۱۳ در فلوریدا کاشته شد.
 

 
رشد پرتقال
 
پرتقال درختی گرمسیری و نیمه-گرمسیری، همیشه سبز، میتواند تا ارتفاع ۵تا ۸ متر رشد کند. همیشه سبز به این معنا است که در یک زمان گل و میوه می‌دهد.

 
پرتقال یا شیرین است و یا تلخ اما اکثراً پرتقال‌های شیرین خورده می‌شوند. معروف‌ترین انواع پرتقال‌های شیرین، والنسیا، ناول، پرتقال ایرانی و پرتقال خونی است.

 
هوای گرم ممکن است باعث دوباره سبز رنگ شدن پوست پرتقال شود اما با اینحال مزه آن تغییری نمی‌کتد.

 
پوست پرتقال غدد چربی متفاوتی دارد. گوشت داخلی آن از بخش‌هایی تشکیل شده است که برچه نامیده می‌شوند و از ابدانک‌های متعددی تشکیل شده است.

 
 
انتخاب و نگهداری
 
- در نیمکره شمالی فصل پرتقال از اکتبر شروع شده و تا آخر فوریه ادامه می‌یابد.
- میوه‌هایی را خریداری کنید که سفت باشند ولی بااینحال بتوان با انگشت فشار کوچکی روی آن وارد کرد.
- پرتقال تازه رنگ روشنی داشته، چین و چروک ندارد و به نسبت سایز آن سنگین است.
- از خریدن پرتقال‌هایی که پوست آن بی‌اندازه صاف است و روی آن لک دارد خودداری کنید.
- پرتقال را می‌توانید برای یک هفته در دمای اتاق نگهداری کنید اما در یخچال تا دو هفته قابل نگهداری است. 
- آب‌پرتقال تازه را بهتر است در  قسمت فریزر نگهداری کنید.

 

 
احتیاطات لازم درمورد پرتقال
 
روی درختان پرتقال آفت‌کش زده می‌شود. خیلی مهم است که قبل از استفاده، ابتدا پرتقال را زیر آب سرد بشویید. بهتر است که‌ آنها را برای مدتی در آب سرد بخیسانید. پرتقال‌های ارگانیک این موادشیمیایی را ندارند.

 
برای آنها که دچار بیماری‌های گوارشی مربوط به برخی موادغذایی هستند، بهتر است از نوشیدن آبمیوه‌های غیرپاستوریزه و تازه که ممکن است حاوی باکتری باشد خودداری کنند.
 

 
آماده‌سازی و سرو
 
خوردن یک پرتقال تازه در هر زمان و مکان میسر است. اما دقت کنید که حتماً قبل از مصرف آن را با آب سرد بشویید تا آلودگی‌ها و بقایای آفت‌کش‌ها از روی پوست آن پاک شود. سپس آن را پوست گرفته و نوش جان کنید!

 
درست کردن آب‌پرتقال تازه در خانه بسیار راحت است و خیلی بهتر از آب‌پرتقال‌های مصنوعی پر از نگهدارنده و رنگ صاست که از بیرون خریداری می‌کنید. پرتقال وقتی گرمتر شود آب بیشتری تولید می‌کند، ازاینرو بهتر است زمانی آب آنها را بگیرید که در دمای اتاق بوده‌اند. همچنین بهتر است آب‌پرتقالتان را در دمای اتاق میل کنید.

 
پرتقال هیچ پس‌مانده‌ای ندارد زیرا تمام قسمت‌های آن قابل بازیافت می‌باشد.


:: برچسب‌ها: میوه نوروزی, پرثقال و خواص آن, احتیاط لازم در مورد پرتقال, تاریخچه پرتقال,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : سه شنبه 13 اسفند 1392

(ثروتمند بودن دلیلی قطعی بر بخشندگی نیست)

 

 



:: برچسب‌ها: فقر و ثروت,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : پنج شنبه 8 اسفند 1392

دیگر نگران نباشید کود و سم غیر شیمیایی در راه بازار است......
 
کود و سم غیر شیمیایی در راه بازار و توسعه محصولات ارگانیک

جواد شریفی امروز در همایش نهاده‌های کشاورزی با تشریح مشکلات این بخش از تولید کود و سم غیر شیمیایی در کشور خبر داد و گفت: این محصولات به زودی وارد بازار می‌شود که انقلابی در تولید محصولات ارگانیک ایجاد خواهد کرد.

مدیرعامل یک شرکت تولید و تأمین نهاده‌های کشاورزی گفت: برخی از این نهاده‌های غیرشیمیایی شامل کود ارگانیک مرغی، عصاره دارچین، صابون‌های محلول‌پاشی و غیره است.

وی ادامه داد: در ساخت این گونه سم و کود از پوست سبز پسته، بادام، کاه و کلش، تفاله آب میوه‌گیری‌های و کود مرغ و دام استفاده می‌شود.

طی دو سال گذشته عدم توزیع کود یارانه‌ای کشاورزان را با مشکل مواجه کرده است.

*کاهش توزیع کود شیمیایی طی دو سال گذشته

مدیرعامل شرکت تولید و تأمین نهاده‌های کشاورزی افزود: همه کارشناسان قبول دارند که کود شیمیایی در صورت استفاده مناسب و اصولی ضمن اینکه به سلامت محصول خدشه وارد نمی‌کند، در افزایش محصول نیز بسیار موثر است.

وی از همه کارشناسان داخلی درخواست کرد، با استفاده از خلاقیت‌ها و نسخه‌های نو برای خلاء کود در بخش کشاورزی چاره‌اندیشی کنند.

شریفی گفت: سالانه 7 میلیون تن خوراک دام و طیور وارد کشور می‌شود که در صورت مدیریت مناسب تولید بخش زیادی از آن در داخل  کشور تولید خواهد شد.

شریفی همچنین گرانی ارز را به عنوان مشکل جدی در واردات محصولات عنوان کرد و گفت: با گران شدن نهاده‌ها قیمت تمام شده محصولات نیز افزایش می‌یابد.

وی پیشنهاد کرد: با اجرای الگوی کشت مناسب کشاورزی کشور به سمت کشت محصولات مزیت‌دار سوق یابد.

*کشت غلات برای کشاورز به صرفه است

شریفی همچنین پیشنهاد کرد: با توجه به افزایش جهانی قیمت غلات به دلیل خشکسالی‌ها، سیل و اتفاقات دیگر و نیاز به واردات بخش زیادی از این محصول کشاورزان با اجرای برنامه‌های تشویقی به سمت کشت این نوع محصولات سوق داده شوند.

*تولید کود و سم غیر شیمیایی

وی همچنین از تولید کود و سم غیر شیمیایی در کشور خبر داد و گفت: این محصولات به زودی وارد بازار می‌شود که در تولید محصولات ارگانیک نیز بسیار موثر خواهد بود.

مدیرعامل یک شرکت تولید و تأمین نهاده‌های کشاورزی گفت: برخی از این نهاده‌های غیرشیمیایی شامل کود ارگانیک مرغی، عصاره دارچین، صابون‌های محلول‌پاشی و غیره است.

وی ادامه داد: در ساخت این گونه سم و کود از پوست سبز پسته، بادام، کاه و کلش، تفاله آب میوه‌گیری‌های و کود مرغ و دام استفاده می‌شود.

منبع : خبرگزاری فارس



:: برچسب‌ها: کود و سم غیر شیمیایی, محصولات ارگانیک,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : پنج شنبه 8 اسفند 1392

جدید ترین عناوین خبری دنیای کشاورزی

 


خبرنامه 1/ اسفند / 1392


پیشاپیش فرارسیدن

ولادت حضرت زینب ( س ) را بر مسلمین جهان

روز پرستار را بر تمامی پرستاران دلسوز  

 و روز درخت کاری را بر تمامی دوستداران طبیعت

 تبریک می گوییم


عناوین مطالب مهم کشاورزی روز در 10 روز گذشته

 

ویژه  خبر کشاورزی :آنالیز نمونه های برنج وارداتی از هند در هفته آینده

 ویژه  خبر کشاورزی :دستور رییس جمهور برای استرداد ساختمان وزارت کشاورزی

خبر کشاورزی : راه اندازی مرکز اصلی مطالعات آب در اتاق بازرگانی در سال 1393

خبر کشاورزی : مرکبات شب عید کیلویی 1700 تومان

گیاهان دارویی :  خواص گیاه رزماری

 ویژه  خبر کشاورزی : رو نمایی پوستر جشنواره برترین نوشته های ملی بخش کشاورزی

 ویژه دفتر نخست وزیر تایلند در محاصره برنجکاران

خبر دامپروری :ابلاغ پرداخت اعتبار ??? میلیارد تومانی به دامداران در استان ها

 ویژه  خبر کشاورزی : تولید ذغال از 10 هزار هکتار جنگل خشکیده بلوط

 ویژه  خبر کشاورزی : بازنگری الگوی کشت برنج در ایران

خبر کشاورزی : تخریب 8 کارخانه چای در گیلان و مازندران در اثر بارش برف

خبر کشاورزی :تصویب و ابلاغ اجرای قانون انتزاع در هیات دولت

 ویژه  خبر دامپروری :تاکید حجتی جهت راه اندازی سریع تر بزرگترین سایت پرورش ماهیان خاویاری

 ویژه  خبر کشاورزی : خسارت بیش از 200 میلیارد تومان به کشاورزان شمالی در اثر بارش برف سال 92

 ویژه  خبر کشاورزی : تصویب شدن قبول اسناد اراضی کشاورزی به عنوان وثیقه تسهیلات بانکی در مجلس

خبر کشاورزی :تشکیل کارگروه تخصصی جهت ریشه کنی آفت مگس زیتون

 

 



:: برچسب‌ها: جدید ترین اخبار کشاورزی, عناوین خبر کشاورزی,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : پنج شنبه 1 اسفند 1392

بیشتر در مورد دمنوش ها بدانید....

درباره انواع دمنوش ها بیشتر بدانید

چند وقتی است دمنوش های گیاهی و میوه ای مورد استقبال و مصرف برخی خانواده ها قرار گرفته است. البته این استقبال دلایل مختلفی دارد؛ برخی برای نفع درمانی از این دمنوش ها استفاده می کنند. تعدادی برای تنوع بخشیدن به نوشیدنی روزانه آن را جایگزین چای کرده اند و بعضی هم به خاطر آن که به اطرافیان ثابت کنند آدم شیک و باکلاسی هستند، جعبه آن را روی میز کارشان می گذارند یا برای پذیرایی استفاده می کنند، اما پرسش اینجاست چه تفاوتی میان دمنوش با جوشانده گیاهی وجود دارد؟ آیا به دمنوش ها رنگ و طعم اضافه می شود؟ دمنوش هایی که حاوی چند گیاه مخلوط است تاثیر بهتری دارد یا آنهایی که از یک گیاه تهیه شده است؟ آیا از دمنوش ها همچون چای می توان به صورت روزانه استفاده کرد؟ مصرف دمنوش ها به شکل کیسه ای بهتر است یا فله ای؟

فرق دمنوش با جوشانده در چیست؟

اغلب گیاهان بافت سفت و خشنی دارند که بدن قادر به هضم این بافت و دسترسی به ترکیبات مفید آن نیست. در نتیجه برای آنکه ما بتوانیم از این ترکیبات سودمند نفع ببریم با خیساندن گیاه در آب، دم کردن یا جوشاندن به اثرات مهم آن دست می یابیم. البته باید بدانید دم کردن و جوشاندن گیاهان دو روش مختلف است و نوشیدنی حاصل از هر روش، خاصیت و تاثیر جداگانه ای بر بدن می گذارد.

بیشتر ادویه ها، میوه ها، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را می توان خشک و پودر کرد و برای تهیه دمنوش استفاده کرد. در این روش گیاه را کوبیده و در آب جوشیده شده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار می دهند و بعد صاف می کنند. نوشیدنی حاصل از برگ های چای، گل گاوزبان، گل ختمی، به لیمو، سنبل الطیب یا انواع چای میوه ای نوعی دمنوش گیاهی است، اما در مقابل اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند جوشانده ای به دست می آید که خاصیت و اثر آن قوی تر از دمنوش است، چراکه حین جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج می شود و توصیه آن است برای مصارف روزانه از دمنوش استفاده شود. البته به این معنا نیست که جوشانده بر دمنوش برتری دارد و تصمیم بگیرید هر نوع گیاهی را در آب بجوشانید تا نفع بیشتری از آن ببرید.

بسیاری از گیاهان باید به صورت دمکرده استفاده شود و اگر بر اثر ناآگاهی یا غفلت جوشانده شود خاصیت آن تغییر می کند و گاهی موادی از گیاه آزاد می شود که دارای عوارض ناگواری خواهد بود. در نتیجه از جوشاندن گیاهانی که به صورت فله ای عرضه و توسط افراد ناآگاه و بی تجربه برای درمان دردی پیشنهاد می شود، اجتناب کنید.

به دمنوش ها رنگ و طعم می زنند؟

گاهی هنگام مصرف برخی دمنوش های گیاهی یا میوه ای طعم و بوی تندی احساس می شود و در تماس با آب جوش رنگی قوی از آن تراوش می شود که به نظر می رسد سنتزی و مصنوعی باشد. در این خصوص لازم است بدانید برخی دمنوش های گیاهی مثل دمنوش نعناع یا دارچین به طور طبیعی رنگ یا اسانس تندی دارند و بخصوص آن که اگر بخوبی ریز شده و درون کیسه های کاغذی بسته بندی شده باشد، در تماس با آب جوشیده، رنگ یا ماده معطر آنها سریع استخراج می شود.

در واقع اغلب دمنوش ها بجز چای به دلیل آن که اسانس زیادی دارد کمتر دارای رنگ و طعم مصنوعی است، اما این نشان دهنده آن نیست که همه تولیدکنندگان متعهد بوده و درون دمنوش های کیسه ای از گیاه خالص استفاده می کنند.

اما چرا برخی دمنوش ها رنگ و بو ندارد و مزه آب می دهد؟ برخی گیاهان اسانس و رنگ ضعیفی دارند و باید مدت زمان بیشتری دم بکشند تا اسانس آن خارج شود، ولی اگر این مدت زمان سپری شد و اثری از رنگ و خاصیت نبود به تقلبی بودن محصول مشکوک شوید. دمنوش های کیسه ای چون حاوی گیاه پودر شده است طی پنج تا ده دقیقه دم کشیده و رنگ و اسانس شان خارج می شود، اما گیاهانی که به صورت برگ، ساقه و ریشه کامل هستند باید بیشتر و گاهی تا ۲۰ دقیقه دم بکشند.

خوب و بد دمنوش های مخلوط

شاید این پرسش مطرح شود آیا گیاهان یا میوه هایی که برای تهیه چای گیاهی یا همان دمنوش با هم مخلوط می شود، می تواند بر هم تاثیر منفی گذاشته یا از اثرات یکدیگر بکاهد؟ با توجه به این که بر اثر مخلوط کردن چند گیاه، خاصیت درمانی، اثرات تقویت کنندگی و آرام بخشی دمنوش ها افزایش یافته و گاهی هم از میزان عوارض جانبی گیاهان کاسته می شود، اما باید بدانید در مواردی هم تداخل اثر چند گیاه با یکدیگر می تواند از خواص دمنوش کاسته یا با ایجاد سمیت موجب بروز عوارض جزئی یا شدید در مصرف کننده شود.

در نتیجه بدون آگاهی، از مخلوط کردن چندین نوع گیاه با یکدیگر بپرهیزید. دمنوش های ترکیبی که به صورت صنعتی تولید و دارای مجوز بهداشت است، اغلب تحت نظارت مسئولان مربوط کنترل شده و قابل اعتماد است.

نوشیدن روزانه دمنوش عارضه دارد؟

با توجه به این که اغلب دمنوش ها حاوی رنگدانه، آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری های قلبی ـ عروقی هستند و برخی از آنها باعث کاهش خستگی و تمدد اعصاب شده و برخی تقویت کننده معده، روده، کلیه و کبد است اغلب به صورت روزانه استفاده شده و گاهی در مصرف آن زیاده روی می شود، اما باید بدانید دمنوش ها همچون برخی داروهای گیاهی یا شیمیایی امکان دارد همچون شمشیر دولبه عمل کرده و علاوه بر مزایای سودمند، اثراتی همچون کاهش یا افزایش قند یا فشار خون از خود نشان دهند یا سبب بروز رخوت شوند یا با غذاهای مصرفی یا داروهای شیمیایی سازگار نبوده و به نفع شما نباشد. در نتیجه دمنوش ها باید به میزان متعادل و در صورت بیماری با مشورت پزشک مصرف شود.

به گفته متخصصان مصرف روزانه دمنوش هایی مانند زیره، رازیانه و گشنیز به مقدار مناسب بدون اشکال است، اما دمنوش گل گاوزبان که می تواند سبب کاهش یا افزایش فشار خون یا دیگر فاکتورهای خونی شود محدودیت مصرف دارد و باید روی بسته بندی دمنوش ها مقدار، نوع مصرف، خواص درمانی و عوارض احتمالی آن درج شود.

دمنوش فله ای بهتر است یا کیسه ای؟

برگ های خشک شده گیاهانی همچون گل گاوزبان، آویشن، اسطوخودوس، نعناع، چای کوهی و… به صورت فله ای در بیشتر عطاری ها به فروش می رسد و بیشتر نسل قدیمی ها از طرفداران پر و پا قرص آن هستند، اما پرسش این است که مصرف دمنوش به شکل کیسه ای بهتر است یا فله ای؟

با توجه به این که گیاهان دم کردنی به دو شکل کیسه ای و فله ای در بازار موجودند و هر کدام طرفداران خاص خود را دارند، پیشنهاد می شود برخی گیاهان مثل دارچین، رازیانه و زیره را به شکل فله ای تهیه و خودتان به میزان مورد نیاز پودر کنید، زیرا پس از خرد شدن، مواد موثر گیاه به مرور از بین می رود. در مورد سایر دمنوش های فله ای نیز چون از نظر کیفیت، رنگ و بو بیشتر قابل بررسی است اگر از محل معتبری تهیه شود بهتر از انواع دمنوش های کیسه ای است، اما اگر مصرف دمنوش کیسه ای برایتان راحت تر است انواعی را که به تاریخ تولید نزدیک ترند انتخاب کنید.

دمنوش ها حاوی ترکیبات مفیدی است که بر اثر گذشت زمان با اکسیژن هوا وارد فعل و انفعالات شده و از مزیتشان کاسته می شود. دمنوش ها در محیط خشک، خنک و در سایه دو تا سه ماه قابل نگهداری بوده و بیش از این زمان اگرچه طعم آن تغییر نمی کند و فاسد نمی شود، اما به مرور از فواید آن کاسته می شود.

مصرف دمنوش سرد بجز برای برخی گیاهان خاص توصیه نمی شود، زیرا بر اثر سرد شدن، برخی مواد مؤثر دمنوش از بین می رود و اثر نوشیدنی کم می شود. بهتر است دمنوش حداکثر ظرف یک تا دو ساعت میل شود.

 



:: برچسب‌ها: دمنوش ها،مزایای جوشانده،چای کوهی،,

نویسنده : مهندس حارث آبادی تاریخ : پنج شنبه 1 اسفند 1392



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به مرکز جهاد کشاورزی حکم آباد مي باشد.